logo

Na Třeboňsku si dopravní nehoda dvou osobních vozidel vyžádala devět zraněných

Jihočeský kraj - 18.9.2022

Týmy Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje zasahovaly 18. 9.  krátce po půlnoci u vážné dopravní nehody na Třeboňsku.

V 0:38 hodin bylo zdravotnické operační středisko informováno o čelním střetu dvou osobních vozidel na silnici č. 153 mezi obcí Hamr a Chlum u Třeboně. K události byly okamžitě vyslány tři pozemní posádky z Třeboně a Jindřichova Hradce a vzlétl i vrtulník LZS z Plané u Č. Budějovic.

Při příjezdu k nehodě záchranáři zjistili, že je na místě větší počet zraněných osob. Zdravotnická záchranná služba JčK proto vyhlásila tzv. Mimořádnou událost s hromadným postižením osob. Na pomoc zraněným vyrazily další tři pozemní posádky záchranářů z Trhových Svinů, Suchdola nad Lužnicí a Českých Budějovic.

Záchranáři celkem ošetřovali devět zraněných. Nejmladšímu bylo osmnáct a nejstaršímu dvacet tři let. V době zásahu byli všichni při vědomí a se zdravotníky v komunikovali. Šest osob utrpělo středně těžká zranění a další tři lehká. Převažovala poranění horních a dolních končetin, zlomeniny dlouhých kostí, poranění v oblasti zad a pánve. Zdravotníci pacienty na místě události roztřídili, poskytli jim nezbytnou přednemocniční neodkladnou péči a podle závažnosti stavu je postupně transportovali do nemocnic. Dvě ženy a tři muži byli předáni do traumacentra nemocnice České Budějovice. Na urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec transportovali záchranáři další čtyři muže. Stav všech pacientů byl v době předání do nemocnic stabilizovaný.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje