logo

ZZS JMK: Přijďte za námi v neděli do brněnského VIDA! science centra

Jihomoravský kraj - 12.10.2022

V neděli 16. října je Světový den záchrany života. A my, stejně jako loni, budeme tuto neděli v brněnském VIDA! science centru, abychom se vám věnovali a naučili velké i malé návštěvníky, jak správně provádět masáž srdce.

Budete si moci nejen vyzkoušet resuscitaci na figurínách pod vedením zkušených lektorů, ale prohlédnete si také vybavení sanitky a našich odborníků se můžete zeptat i na další zdravotní potíže, se kterými se v běžném životě můžete setkat. Nabídneme vám také ukázku naší činnosti a seznámíte se blíže s automatizovaným externím defibrilátorem. Budete si dokonce moci i zasoutěžit v tom, kdo zvládne nejlépe resuscitovat… Vstupné do VIDA! science centra je pro tento den sníženo na 100 korun za osobu.

Pro nejmenší návštěvníky budeme mít nachystaného pejska Defíka, kterého si děti budou moci ošetřit a také se projedou v plyšové sanitce, budou-li chtít. Bohatý program mají nachystaný i kolegové z VIDA! science centra, například speciální workshopy, kdy se dozvíte, jak fungují plíce či srdce, takže neváhejte a přijďte v neděli za námi. Něco nového se naučíte, něco zajímavého se dozvíte a třeba se vám to bude jednou hodit… Upozorníme ještě, že VIDA! je otevřená až do 18 hodin, my na místě budeme jen do 17:00.
Ruku na srdce

Tiskové oddělení ZZS JMK