logo

Skvělý úspěch jihočeské záchranářky Mgr. Simony Zrůstové na IX. Budějovicích kazuistických

Jihočeský kraj - 7.11.2022

V říjnu se v Českých Budějovicích uskutečnil kongres Budějovice Kazuistické. Letošní již IX. ročník zachoval osvědčený koncept, tedy kazusticky laděné prezentace lékařů do 35 let ve dvou paralelních sekcích a věkem neomezenou sekci nelékařskou. Celkem zaznělo přes 65 lékařských a 18 sesterských přednášek.

Je nám velkou ctí a pýchou, že nelékařskou sekci kongresu vyhrála právě naše kolegyně, zdravotnická záchranářka z OS Český Krumlov, Mgr. Simona Zrůstová. Posluchačům přednesla se svou kazuistikou s názvem „Pracovní úraz v nepřístupném terénu”. Na základě hodnocení Vědeckého výboru konference se umístila na 1.místě v konkurenci dalších 17 nelékařských příspěvků!

Simoně moc děkujeme za reprezentaci, gratulujeme k takovému úspěchu.

Kongres Budějovice kazuistické je společnou akcí Jihočeských nemocnic, a.s. a Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity určenou zejména pro zdravotníky Jihočeského kraje. Probíhá pod záštitou generálního ředitele Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michala Šnorka, MBA.

„Hlavním cílem kongresu je umožnit přednášejícím podělit se dobře uchopitelnou formou kazuistik o to nejlepší a nejzajímavější, co se na jejich pracovištích od minulého ročníku událo. V přátelském prostředí se tak mohou nejen zdokonalit v prezentování výsledků své práce, ale také přispět k edukaci ostatních, navázat neocenitelné kontakty pro denní praxi, a mnohem více.“, uvedl předseda Organizačního výboru konference MUDr. Tomáš Hauer, lékař Cévního Centra České Budějovice s.r.o. a Nemocnice České Budějovice, a.s.

Program kongresu IX Budějovice kazuistické

Kongres-Budejovice-kazuisticke-4 Kongres-Budejovice-kazuisticke-3 Kongres-Budejovice-kazuisticke-2 Kongres-Budejovice-kazuisticke-1Kongres-Budejovice-kazuisticke-5

 

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje