logo

Ředitel opavského územního odboru ZZS MSK byl oceněn generálním ředitelem HZS

Hlavní město PrahaMoravskoslezský kraj - 30.11.2022

V pondělí 28. listopadu, se v Národním muzeu za účasti ministra vnitra uskutečnilo slavnostní předání medailí Hasičského záchranného sboru České republiky. V rámci této významné události jsou kromě hasičů oceňovány i osobnosti z oblasti státní správy, politiky, integrovaného záchranného systému, a dalších spolupracujících subjektů.

Z rukou generálního ředitele HZS, Vladimíra Vlčka, převzal jedno z ocenění – Čestnou medaili, také MUDr. Petr Černohorský, a to za osobní přínos při spolupráci s Hasičským záchranným sborem České republiky. Pan doktor pracuje jako lékař od roku 1995, přičemž již přes dvě desetiletí pomáhá pacientům coby lékař zdravotnické záchranné služby. Posledních deset let zastává navíc funkci ředitele územního odboru ZZS MSK Opava a podílí se tak i na organizaci poskytování přednemocniční neodkladné péče v regionu. V roli školitele a lektora navíc předává své odborné dovednosti dalším zdravotnickým pracovníkům.

Předané ocenění není v posledních letech jediným, které bylo generálním ředitelem HZS při této slavnostní příležitosti předáno pracovníku ZZS MSK: v listopadu 2018 převzal ocenění za svou práci také krajský ředitel ZZS MSK, MUDr. Roman Gřegoř.
MEDAILE_2022_45 IMG-20221129-WA0000