logo

První pomoc se záchranářem Markem uvidí žáci základních a mateřských škol v 8 středočeských městech

Středočeský kraj - 7.12.2022

Představením v Kolíně odstartovala počátkem prosince série vystoupení záchranáře Marka a jeho plyšové sanitky. Speciální výukový projekt o základech první pomoci zaštiťuje první náměstek středočeské hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

V průběhu divadelního představení „První pomoc se záchranářem Markem“ se malí posluchači hravou a zábavnou formou naučí základy první pomoci. Dozví se, jak správně telefonovat na tísňovou linku, aby záchranáři přijeli na správné místo, co nejdříve, vyzkouší si resuscitaci, naučí se, jak zastavit krvácení a mnoho dalšího. Součástí představení je i promítání krátké animované vzdělávací pohádky.

„Jsem rád, že se naši záchranáři, záchranář Marek, po covidové pauze opět vrátili k tomuto úspěšnému projektu a vrhli se do něj s nebývalým nasazením. Měl jsem možnost obdobné představení vidět v předchozích letech a musím přiznat, že si zaslouží obdiv za to, jak zábavnou formou jsou schopni učit děti něčemu tak důležitému, jako je poskytování první pomoci.“ komentoval aktivitu středočeských záchranářů Pavel Pavlík.

Vystoupení uvidí žáci základních a mateřských škol v 8 středočeských městech.