logo

Spolupráce ZZS ÚK a Nemocnice Děčín pro zajištění dostupnosti CT vyšetření v rámci probíhající modernizace Nemocnice Děčín – KZ, a.s.

Ústecký kraj - 10.1.2023

Nemocnice v Děčíně prochází rozsáhlou modernizací, která vyžaduje značné logistické přípravy v zajištění kontinuity péče o pacienty.

Zachování dostupnosti vyšetření pomocí počítačové tomografie (CT) je jednou z nich. Z důvodu modernizace areálu nemocnice je nutné odstavit stacionární CT přístroj. Krajská zdravotní a.s. zajistila dostupnost CT vyšetření pro pacienty s využitím mobilního CT přístroje od firmy Siemens, kterým bude zajištěna návaznost péče pro pacienty ošetřené nejen Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje.

Za účasti ředitele ZZS ÚK Mgr. Petra Bureše, náměstka MUDr. Martina Machače a ředitele děčínské nemocnice MUDr. Michala Hanauera byla dnes nastavena vzájemná spolupráce pro zajištění kontinuity péče při vyšetření pacienta. Zástupci vedení ZZS ÚK si na místě prohlédli mobilní CT vyšetřovnu, včetně technických podmínek pro předání pacientů.

Zleva: Ředitel děčínské nemocnice MUDr. Michal Hanauer, ředitel ZZS ÚK Mgr. Bc. Petr Bureš, MBA a náměstek pro LPP ZZS ÚK MUDr. Martin Machač.

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje