logo

Tragická nehoda na železniční přejezdu v Ostravě, i přes několik desítek minut trvající resuscitaci se život dvou dětí zachránit nepodařilo

Moravskoslezský kraj - 25.1.2023

Zdravotnická záchranná služba zasahovala 21. ledna dopoledne u tragické dopravní nehody v Ostravě. Na železničním přejezdu v místní části Třebovice došlo po desáté hodině ke střetu osobního vozidla s vlakem.

Na místě spolu s hasiči a policisty zasahovaly čtyři pozemní týmy záchranářů a vrtulník letecké záchranné služby.

V osobním vozidle cestovaly tři osoby.
Dvě děti, které byly z automobilu vyproštěny, nejevily známky života. Záchranáři u obou zahájili rozšířenou resuscitaci, ve které pokračovali několik desítek minut. Pacientům byly zajištěny dýchací cesty, prováděna nepřímá srdeční masáž a podávány léky. Veškerá snaha zasahujících týmů ale byla marná. Děti utrpěly mnohočetná poranění a na místě jim podlehly. Zasahující lékaři tak museli u obou nakonec konstatovat smrt.
Ošetřen byl dvaačtyřicetiletý muž, a to s lehkým poraněním. Poté jej posádka ZZS předala do další péče na urgentním příjmu FN Ostrava.

V souvislosti s událostí byli na místo nehody a následně také do nemocnice povoláni zdravotničtí interventi k poskytnutí první psychické pomoci zasaženým.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK