logo

Nové sanitky jihomoravské záchranné služby

Jihomoravský kraj - 15.2.2023

Během slavnostního otevření autoservisu jsme od Jihomoravského kraje převzali 8 nových vozů za bezmála 31 milionů korun.

Jedná se o pět záchranářských vozidel zn. Mercedes Benz Sprinter, kdy jedna sanitka vyjde na 4,1 milionu korun, a vozidlo pro Biohozard team nebo převoz nadměrných pacientů za 5,9 milionu korun. Z 90 % procent byly hrazeny z projektu REACT EU, zbytek doplatil kraj.

„Dvě vozidla rendez-vous Škoda Kodiaq za 4,5 milionu korun kompletně zafinancoval Jihomoravský kraj,“ doplnil radní Šmerda.

„Jsme opravdu rádi, že máme nová vozidla, v uplynulých letech jsme v důsledku krize, která postihla průmysl v souvislosti s covidovou epidemií, neobdrželi ty dodávky vozů, které jsme obdržet měli. Proto jsme začali dosahovat vysokých nájezdů našich sanitek, to znamenalo častější poruchy a samozřejmě zvýšení nákladů. Dostávalo nás to do situací, kdy jsme sahali stále více do „železné rezervy“ záložních vozidel. Pokud jde o Sprintery, jedná se o první dodávku z dvaceti vozů. Na další, které budou přicházet v průběhu pololetí, netrpělivě čekáme,“ dodává Hana Albrechtová.

Tiskové oddělení ZZS JMK