logo

Záchranáři jihomoravské ZZS absolvovali kurz PHTLS, tedy výuku zaměřenou na péči o kritické traumatické pacienty

Jihomoravský kraj - 31.3.2023

Našim zdravotníkům jsme v těchto dnech, v prostorách našeho vzdělávacího a výcvikového střediska, nabídli možnost absolvovat kurz PHTLS, tedy výuku zaměřenou na péči o kritické traumatické pacienty.

Náplní kurzu jsou cvičení zaměřená na správné posouzení stavu pacienta, adekvátní intervenci a cílený včasný transport. Kromě teoretické přípravy a přednášek mají zdravotníci možnost procvičit důležité dílčí dovednosti a simulace.

„Konkrétně jsme nacvičovali například základy bezpečného vyproštění pacienta z havarovaného vozidla, zajištění zraněného motorkáře, zásady péče o pacienta po pádu z výšky, ošetření pacienta po střelném, bodném či jiném pronikajícím poranění a spoustu dalších klíčových situací,“ vysvětluje vedoucí oddělení vzdělávání jihomoravské záchranky Hana Šperková.

Děkujeme figurantům z řad studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a také zkušeným PHTLS instruktorům za předání jejich rad a zkušeností. Každý takový kurz nás posouvá dál a umožňuje nám neustále zlepšovat péči o pacienty, vzdělání je jednou z našich priorit.

Tiskové oddělení ZZS JMK