logo

Plzeňští krajští záchranáři rozšířili počet půlmaratonců!

Plzeňský kraj - 23.4.2023

Zdravotnická záchranná služba poprvé představila nový, téměř třicetičlenný běžecký tým!

A to v rámci Půlmaratonu Plzeňského kraje, kde ZZS PK již tradičně zajišťuje zdravotnický dozor a edukuje veřejnost v první pomoci a laické resuscitaci. Dosud se však samotného běhu účastnili pouze jednotlivci z řad záchranářů, až letos vyrazili ve větším počtu. A dokonce s Kryštůfkem, dětským záchranářským maskotem, jehož maňáska či plyšáka rozdávají výjezdové skupiny ZZS ošetřovaným dětem téměř v celém Česku.

Již 8. ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje odstartoval v sobotu 22. dubna 2023. Nedílnou součástí oblíbeného sportovního závodu jsou i další běhy – OMEXOM krajská desítka, Krajská pětka, týmové běhy a dětské závody. Zázemí tradičně poskytl areál Škodaland v Plzni.

Půlmaratonci běželi ověřenou a certifikovanou tratí. Závod vedl přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k vodní nádrži České údolí. Každý běžec všech základních tratí v cíli dostal za svůj výkon originální pamětní kovovou medaili.

Ve Škodalandu byl navíc připraven bohatý doprovodný program. Hudební i sportovní, například horolezecká stěna, bungee running – bungee basketball či rodeo býk. K dispozici byla i mobilní fyzioterapie, fotostěna nebo výživové poradenství. Nechyběla ani prezentace složek IZS.

Zdravotničtí záchranáři dorazili nejen dostatečně namotivovaní, ale také s dobrou náladou. Ti nejzdatnější z nich vyrazili na nejdelší trasu, další na zmíněné pětky a desítky. Všichni přežili a doběhli ve zdraví do cíle. „Pokořil jsem svůj dávný cíl a tím příštím bude maraton,“ uvedl v cíli operátor Zdravotnického operačního střediska Tomáš Mychajliv. Všem děkujeme za skvělou reprezentaci. Naši záchranáři umí nejen pracovat, ale také se bavit.

Text: Vítězslav Sladký

Foto: Tým ZZS PK

běh 3

Běh 5

BĚH 1

 

ZZS Plzeňského kraje