logo

Soutěž Medik roku 2023 proběhla v českokrumlovské nemocnici

Jihočeský kraj - 1.5.2023

V sobotu 22. dubna 2023 zajišťovali lektoři Vzdělávacího a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, v českokrumlovské nemocnici, jednu z dvanácti soutěžních disciplín v rámci 7. ročníku soutěže Medik roku.

Nemocnice Český Krumlov, a.s. uspořádala tuto soutěž ve spolupráci s Jihočeské nemocnice, a.s. pod záštitou Ministerstva zdravotnictví České republiky, Jihočeského kraje a města Český Krumlov.

O titul se utkalo celkem 15 týmů studentů 4. až 6. ročníků medicíny. Každý tým tvořilo pět mediků, kteří studují na některé ze tří Lékařských fakult Univerzity Karlovy v Praze, Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni, Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně a Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové. Pro mediky bylo připraveno 12 zajímavých disciplín, kde si vyzkoušeli svoje získané znalosti a dovednosti.

Vzdělávací a výcvikové středisko zajišťovalo stanoviště Resuscitace dospělého a rovněž bylo na ukázku připraveno sanitní vozidlo, kde se budoucí lékaři seznámili s vybavením našich vozidel. Vyhlášení výsledků se následně uskutečnilo v Hotelu Růže. Všem soutěžícím gratulujeme, neboť jejich odborná připravenost na tuto soutěž bylo znamenitá.

Bc. Michal Rozum, DiS.
vedoucí Vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS JčK