logo

Den linky 155 pořádají záchranky po celé republice

ČR - 10.5.2023

Dne 15. května 2023 pořádají krajské záchranky po celé ČR Den otevřených dveří a Den linky 155.

Akce je určena pro školní kolektivy i širokou veřejnost. Záchranáři představí svou techniku a přístrojové vybavení, stejně jako práci operátorů tísňové linky 155.

ZZS Moravskoslezského kraje: Záchranáři přivítají návštěvníky souběžně na 12 základnách ZZS v Moravskoslezském kraji, a to mezi 9-16 hodinou. Více info na jednotlivých plakátech.

ZZS Jihomoravského kraje: V pondělí od 9 do 16 hodin budeme na Moravském náměstí v Brně, ukážeme vám vybavení sanitek, vyzkoušíte si první pomoc s našimi zkušenými lektory. Vysvětlíme, jak postupovat při zástavě oběhu, ale letos se také více zaměříme na cévní mozkovou příhodu. Nabídneme dynamické ukázky a pestrý program jsme připravili i pro ty nejmenší. Prohlédnete si také krásná dílka, která k nám dorazila v rámci výtvarné soutěže. Přijďte, budeme tam jenom pro vás.

ZZS Jihočeského kraje: Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje pořádá dne 15. května 2023, v rámci celorepublikové akce Den linky 155, osvětovou akci pro širokou veřejnost. Najdete nás na Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích (naproti radnici), kde se na Vás budeme těšit od 10:00 do 16:00 hodin. Pokud za námi v tento den dorazíte, tak Vás seznámíme s činností zdravotnického operačního střediska, naučíme Vás správně poskytovat první pomoc, včetně kardiopulmonální resuscitace, vysvětlíme Vám výhody automatizovaného externího defibrilátoru, ukážeme Vám reálné záchranářské vybavení a techniku.
ZZS HMP: Blíží se 15. květen a vy už určitě víte, co vás čeká. Ano, opět se uvidíme na Dnu linky 155. Těšíme se na vás na našem už tradičním místě před areálem Výstaviště Praha v Holešovicích. Budeme zde v pondělí 15. 5. od 11 do 18 hodin.

Co pro vás máme? Čeká vás hned trojice našich speciálů Golem, Fénix a benjamínek čtyřkolka Polaris. K tomu také vozy pro záchranářské a lékařské posádky nebo dispečerský pult ze zdravotnického operačního střediska. A hlavně naše usměvavé kolegyně a kolegové, kteří vám vše ukážou a projdou s vámi i základy první pomoci, včetně resuscitace na figurínách.

Tak se stavte. Cestou ze školy, z práce nebo jen tak. Rádi vás uvidíme.


Další kraje budou upřesněny a aktualizovány později.