logo

FOTO: Záchranářský veletrh RETTMobil 2023 je minulostí

Svět - 18.5.2023

V německé Fuldě se konal v první polovině května největší evropský záchranářský veletrh RETTMobil.

Záchranářský veletrh RETTMobil 2023 představil návštěvníkům kromě automobilové techniky také ostatní pomůcky, prostředky a vybavení, které jsou v segmentu policie, hasičů a záchranné služby používány. Veletrhu se jako již tradičně zúčastnil také český výrobce transportní techniky, společnost MEDIROL, která je i partnerem našeho webu.

Ve výstavních halách bylo k vidění velké množství nejrůznějších, zejména německých výrobců oblečení pro záchranáře, pochopitelně také výrobců zdravotnických pomůcek věhlasných i neznámých značek.

Výrazné stánky měly výrobci transportních pomůcek. Ferno, Spencer, Kartsana, každý z nich byl k nepřehlédnutí včetně stánku našeho MEDIROLu.

Místo ve Fuldě mělo i několik stěžejních výrobců majáků a výstražné techniky. Překvapením byla neúčast společnosti C.Miesen (výrobce sanitek, dodal mimo jiné nové vozy pro letištní záchranáře ASČR na Ruzyni).

Veletrh nepřinesl žádnou skutečně zásadní novinku, tak uvidíme, co přinese ten příští, který se bude ve Fuldě konat v termínu 15. – 17. května 2024.

Za veletržní fotografie si zaslouží poděkování Martin Vavroš.