logo

Požár průmyslové haly u Žebráku na Berounsku si vyžádal 15 zraněných hasičů

Středočeský kraj - 17.8.2023

V pondělí 14. srpna pár minut před jedenáctou hodinou dopoledne přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámení o požáru haly v průmyslovém areálu v Žebráku na Berounsku.

Jelikož požár vypukl při extrémních venkovních teplotách, bylo nutné nejen zařídit dostatečný počet hasičů ke střídání, aby nedocházelo k přehřátí, ale také pitný režim pro zasahující. Zároveň byly na místo povolány posádky zdravotnické záchranné služby, aby bylo v případě nutnosti zajištěno rychlé ošetření zasahujících. Což bylo také využito pro patnáct osob.

Ve většině případů došlo k přehřátí a drobným popáleninám a jeden zasahující si poranil kotník. Tři hasiči byli pro opakované přehřátí transportováni do nemocnice, ostatní po ošetření pokračovali v zásahu.Před druhou hodinou byli na místo povolání pracovníci Českého červeného kříže k zajištění stravy a dalších nápojů pro zasahující.

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG


Škoda byla předběžně odhadnuta na jednu a půl miliardy. Hasičům se podařilo zásahem uchránit další hodnoty ve výši sto milionů.

Info a foto: ZS Trans Hospital Plus