logo

Další tragický střet motocyklu s automobilem, tentokrát na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 9.10.2023

Zdravotnická záchranná služba zasahovala 8. října odpoledne u další smrtelné nehody, při které došlo ke střetu motocyklu s automobilem.

Před šestnáctou hodinou bylo krajské operační středisko informováno o nehodě na silnici poblíž obce Dolní Životice na Opavsku. Pomoci vyjely opavské pozemní týmy a vzlétl vrtulník LZS. První záchranáři byli u pacientů během osmi minut od přijetí výzvy. Na místě zásahu pracovali dva lékaři, spolu s týmy záchranářů.

Devětatřicetiletý muž zůstal zaklíněn v osobním automobilu, nejevil známky života. Resuscitace u něj byla zahájena ještě před jeho vyproštěním a pokračovala následně další desítky minut. Lékař provedl akutní ošetření hrudníku, kontinuálně probíhala nepřímá srdeční masáž, podávání léků… Pacient však utrpěl poranění hrudníku a břicha, kterým na místě podlehl.

Druhý z účastníků nehody, šestadvacetiletý muž, rovněž nejevil známky života a záchranáři poskytovali rozšířenou resuscitaci. Po pěti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh, provedli další opatření k zajištění pacienta a zahájili přípravy k jeho transportu do nemocnice. Po naložení do vrtulníku však došlo opět k srdeční zástavě, kterou se týmům ZZS již nepodařilo zvrátit a lékař musel po hodinovém úsilí o záchranu konstatovat i v tomto případě smrt.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK