logo

Nové sídlo pražské záchranky bude přeci jen stát v Troji

Hlavní město Praha - 7.9.2015

Dlouho plánovaná nová hlavní budova pražské ZZS nakonec opravdu vyroste v Troji. Pokud vše půjde hladce, stane se tomu tak nejspíš v roce 2018.

Toto sdělil serveru ModraHvezdaZivota.cz radní hl. m. Prahy Radek Lacko (ANO), pod jehož gesci oblast zdravotnictví spadá s tím, že peripetie ohledně podání žaloby vedením městské části Praha-Troja na magistrát počátkem tohoto roku kvůli stavbě budovy ZZS jsou již vyřešeny.

                                                      Lokace stavby zůstane stejná

3-obrazek4

Finance na stavbu má magistrát připravené. Nyní se čeká na vydání stavebního povolení, což zmíněná žaloba pozdržela. Vydáno by mělo být o rok později, než bylo plánováno, tedy v roce 2016. Pak bude následovat výběrové řízení na zhotovitele samotné stavby. Začít kopat by se v Troji mělo v roce 2017, budova by mohla být v provozu rok nato, když vše půjde dle předpokladů.

Samotný projekt nové budovy ZZS byl na základě připomínek a stížností trojské městské části několikrát přepracován, objekt byl snížen o dvě patra a jeho finální podoba bude oproti původním plánům minimalistická.


Vedení městské části Praha-Troja podalo žalobu na magistrát kvůli plánované stavbě sídla záchranné služby. Reagovalo tak na stanovisko magistrátu, který zamítl odvolání místní radnice proti územnímu rozhodnutí.


                                           Původní projekt budovy ZZS HMP Troja

702968_17204_zachranka_nova_budova_celek praha-vizualizace-budova-zachranna-sluzba-2_galerie-980
                                Upravený projekt budovy Bonart s.r.o. ZZS HMP Troja

bonart sro bon 2 bon 3