logo

Nemocnice děkuje městu Pelhřimov za pořízení dalšího sanitního vozu za milion korun

Kraj Vysočina - 6.11.2018

Ve čtvrtek 1. listopadu 2018 se před budovou ředitelství pelhřimovské nemocnice uskutečnilo slavnostní předání nového sanitního vozu pořízeného za finanční podpory jednoho miliónu korun od města Pelhřimov.

Klíčky od moderně vybaveného sanitního vozu Renault Master III pro přepravu dospělých i dětských pacientů převzal z rukou starosty města Pelhřimova Františka Kučery ředitel nemocnice Jan Mlčák za účasti hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka. Zakoupený vůz spadá do koncepce postupné modernizace stávajícího vozového parku nemocnice. Pořizovací cena včetně vybavení je 1.135.775,-Kč.

„Vážíme si dlouhodobé podpory a zájmu zastupitelů města, kteří nám nezištně pomáhají s přednostním pronájmem bytů pro lékaře a zároveň i s nákupem nových sanitních vozů. Vnímáme to jako projev toho, že služby, které prostřednictvím nemocnice a dopravní zdravotní služby poskytujeme, jsou vnímány veřejností jako potřebné.“ dodal ředitel nemocnice Jan Mlčák. Zároveň předal starostovi F. Kučerovi za výjimečnou spolupráci, pamětní list. Starosta mimo jiné uvedl, že do návrhu investičního rozpočtu na příští rok město opět zařadilo podobnou částku. I když se jedná o krajské zařízení, podpora související s kvalitou a komfortem obyvatel města je neustále potřebná.
8
Jak uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek: „Pelhřimov patřil k prvním městům, které pelhřimovskou nemocnici začalo podporovat. Jsem velmi rád, že se v rámci rozpočtu města našly vždy finance na takovouto záslužnou podporu, za dobu 10 let uvolnilo město Pelhřimov cca 10 miliónů korun.“


Výrobcem sanitní zástavby nového vozu je opět brněnská firma ROS, dodavatelem transportní techniky je již tradičně domácí jednička, firma MEDIROL.


Nový sanitní vůz Renault Master III nabízí prostornou zástavbu pro klienty se všemi typy zdravotních omezení. Nutným vybavením je i zádržný systém pro malé děti a automatický externí defibrilátor. Nadstandardní výbavou vozidla je nezávislé teplovzdušné ohřívání prostoru pro klienty. Pro usnadnění naložení imobilních klientů slouží nájezdová rampa pro transportní sedačku s pětibodovým zádržným systémem. Vozidlo má navíc předehřev motoru a dobíjení baterie ze sítě 230V přes kabel a zásuvku v předním nárazníku.


Pacientům slouží nová sanita za milion korun od města Pelhřimov

Nemocnice Pelhřimov má novou sanitku, dodal jí brněnský ROS


Sanity dálkové dopravy najedou ročně přes 50.000 km a převezou téměř 13 tisíc klientů. Slouží především k převozu klientů mezi zdravotnickými zařízeními například pro překlady na vyšší pracoviště, odborná konsilia, speciální vyšetření a také pro převozy klientů z domova do zdravotnického zařízení a zpět.

Foto a info: Město Pelhřimov